my anger knows no bounds

tjatsex, nån random boob/assgrab, sliskiga blickar, våldtäckt, tvångel, obehagliga ord, listan är lång på vad som går över gränsen. 
När någon annan tar sig friheter fysiskt och psykiskt på en är det inte ju särskilt trevligt. Oftast är det killar som gör detta mot tjejer, det finns säkerligen undantag men i majoritet är det killar som dominerar i dessa vanor.
Oftast brukar jag själv svara med ett långfinger i luften, knuffa bort äckel eller bara skrika nått fult tillbaka, jag är inte den ignoranta typen (inte alltid den bästa taktiken, det är jag medveten om), men jag är ganska noga med att claima min plats och mina rättigheter vare sig det är på dansgolvet, i icakön eller vad fan det nu kan innebära. Det brukar vara ganska cool, inga problem, har inget emot att verka lite skrikig och jobbig i vissa personers ögon. 


Men den här helgen hade några för grova och många övertramp för att jag inte ska reagera mer än att skrika tillbaka eller peka fuck-you och jag blev så jävla arg att jag till slut såg rött. 
Min ilska grundar sig i många anledningar.


För det första är det extremt obehagligt att bli utsatt för, att någon annan inkräktar på ens integritet, kropp och psyke, är extremt påfrestande. 
För det andra är det så sorgligt att det faktiskt finns människor som håller på med det här och har en helt sjukt uppfattning av vad som är okej och inte.

För det tredje, att man ska behöva stå ut med det här varenda jävla gång man går utanför dörren. Främst tjejer. 
För vad gör sådana här människor egentligen? 
Jo, de skapar rädsla. 
Det absolut värsta med det här. Att Jag ska behöva tänka på var jag har mitt glas varje gång jag köper en drink på krogen, att jag faktiskt helt seriöst borde köpa flasköl än i glas eftersom det är lättare att inte smyga ner droger då, att jag ska behöva ta en taxi på natten från ett ställe till nått annat och att jag antagligen inte heller kan lita till 100% på taxichauffören och måste se upp med det också, bara en sån sak att man klämmer in nycklarna mellan fingrarna eller tar fram en pepparsprej eller vad man nu har för skit för sig när man går ensam på kvällen någonstans.
För jag menar, tjejer, hur många gånger har man inte blivit rådd att inte ha på sig för höga klackar? kort kjol? inte gå ensam någonstans på kvällen? att gå på feministiskt självförsvar? att undvika parker och ödeplatser på kvällen?
otroligt uttjatat right..

Att det överhuvudtaget finns ett om, vad man än gör, gör mig så otroligt förbannad, för vad jag än gör finns det ett om, och det ska jag gå runt och tänka på varje gång jag går utanför min dörr. 

Varför inte bara skita i om:et då? Jo, för att OM det händer oss något, kan vi förmodligen skylla oss själva. Eftersom att det finns något slags ständigt hot mot oss, förväntas vi vara medvetna om detta och förbygga att olyckan händer genom att begränsa oss själva.
Varje gång man tänker på vad som har hänt en, (om blivit utsatt för något sånt här, som man upplevt obehagligt) kan man hitta tusen och åter tusen saker man kunde gjort annorlunda. Men det spelar ingen roll, för det är fortfarande inte ens eget fel! Det är den här andra personens sjukt förvridna värderingar som gör att den faktiskt skulle utsätta någon annan för något, vad det än kan vara. 
Och det är det här jag är så fruktansvärt jävla trött på. 
För samtidigt förväntas det inte alls på samma sätt att man behandlar roten till problemet, det som faktiskt skapar det här hotet och rädslan det sprider.

Och att jag ens ska behöva knuffa tillbaka någon som kommer lite för nära, skrika fula saker tillbaka eller peka finger åt någon är bara så otroligt tröttsamt att tänka på eftersom det är en påminnelse om det ständiga förtrycket jag lever under och blir utsatt för, visst kan jag avvisa tanken i det de flesta situationerna, men det gör sig ändå ständigt påminnt att det faktiskt existerar.  

Allt jag vill är att ha lite jävla rättvisa, jag vill ha samma jävla förutsättningar att kunna leva mitt liv precis lika lätt som om jag hade en jävla kuk istället för en snippa. För det är precis vad jag förtjänar. 
Hur mycket ska en jävla Y-kromosom skilja på människor. 

Posted 2 years ago with 0 notes
©